Matematik

HASTER HJÆLP MED SANDSYNLIGHED

30. december 2017 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Hej Jeg har et sansynlighed som jeg er gået i stå hos. 

Opgaven lyder sådan: Blandt 10 personer skal udtrækkes en gruppe på 3 personer. Hvor mange måder kan det gøres på. 

Jeg ved facit er 120 måder. 

Og jeg skal bruge CAS formlen. Det  er jeg også gjort 10brøkstreg 3*(10-3) = 10/21 Jeg ved ikke hvorfor det ikke giver 120 

Er der nogen der kan hjælp mange tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2017 af MatHFlærer

Brug formlen. Sæt n=10 og r=3
n!/(r!*(n-r)!)
Det er binomial koefficienten
Er på mobil så det ser klodset ud

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2017 af mathon

               \small K_{10,3}=\frac{10!}{(10-3)!\cdot 3!}=\frac{10\cdot 9\cdot 8}{3\cdot 2}=10\cdot 3\cdot 4=10\cdot 12=120


Svar #3
30. december 2017 af Fatima2904

Tusind Tak for hjælpe & Godt nytår!


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2017 af MatHFlærer

Og i lige måde :-)

Svar #5
30. december 2017 af Fatima2904

Tak


Skriv et svar til: HASTER HJÆLP MED SANDSYNLIGHED

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.