Fysik

Resonans i et åbent rør (Haster)

30. december 2017 af Nisrine (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej studieportalen!

Jeg er igang med med en fysik aflevering, men jeg har simpelthen svært ved første spørgsmål. Spørgsmålet er: 

Hvis enheden Hertz (Hz) er det samme som s-1, hvad bliver Hz-1 så til?

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2017 af mathon

        \small \left (Hz \right )^{-1}=\left (s^{-1} \right )^{-1}=s^{-1\cdot (-1)}=s^1=s


Svar #2
30. december 2017 af Nisrine (Slettet)

Kan du evt. redegøre hvordan du er kommet frem til det? :))


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. december 2017 af Eksperimentalfysikeren

Hz^{-1} = \frac{1}{Hz} = \frac{1}{s^{-1}} = \frac{1}{\frac{1}{s}} = \frac{s*1}{s*\frac{1}{s}} = \frac{s}{1} =s


Svar #4
31. december 2017 af Nisrine (Slettet)

Hvordan kan man forklare med ord, hvordan man er kommet frem til svaret? :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. december 2017 af iliojacobsen

Da Hz er det samme som s-1, er Hz-1 det samme som (s-1)-1. Da vi via potensregneregler ved, at noget opløftet til noget andet opløftet blot skal ganges sammen for at blive reduceret, ganges de to potenser sammen; altså -1 * -1, hvorved vi får 1; altså står der nu s1, som er det samme som normale sekunder.


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. december 2017 af ringstedLC

Er det matematikken eller sammenhængen mellem periode og frekvens som du ikke forstår?


Svar #7
31. december 2017 af Nisrine (Slettet)

Mange tak! Nu har jeg endelig forstået det.

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. december 2017 af iliojacobsen

Velbekomme :-)


Skriv et svar til: Resonans i et åbent rør (Haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.