Eksamensforberedelse

fremskrivningsfaktor matematik

04. januar 2018 af sisseb93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg skal bevise Renteformlen til den mundtlige eksamen. 

jeg er ret forvirret over denne, er der en som kan hjælpe. 

jeg ved godt formlen siger 

Kn=K0(1+r)^n

men jeg kan ikke rigtig sætte et eksempel op


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2018 af Mathias7878

I renteformlen

\small K_n = K_0\cdot (1+r)^n

er

\small (1+r)

fremskrivningsfaktoren

hviket ses ved, at

\small a \ (fremskrivningsfaktoren)= 1+r

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2018 af mathon

Brug et induktionsbevis.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2018 af mathon

\small \textup{Kapital efter 0 terminer:}            \small K_0
\small \textup{Kapital efter 1 termin:}               \small K_0+K_0\cdot r=K_0\cdot (1+r)^1
\small \textup{Kapital efter 2 terminer:}            \small K_0\cdot (1+r)^1+K_0\cdot (1+r)^1\cdot r=K_0\cdot (1+r)^1\left ( 1+r \right )=K_0\cdot (1+r)^2
\small \textup{Kapital efter 3 terminer:}            \small K_0\cdot (1+r)^2+K_0\cdot (1+r)^2\cdot r=K_0\cdot (1+r)^2\left ( 1+r \right )=K_0\cdot (1+r)^3
...
\small \textup{Kapital efter n terminer:}            \small K_0\cdot (1+r)^n
\small \textup{Kapital efter n+1 terminer:}        \small K_0\cdot (1+r)^n+K_0\cdot (1+r)^n\cdot r=K_0\cdot (1+r)^n(1+r)=K_0\cdot (1+r)^{n+1}
 


Svar #4
04. januar 2018 af sisseb93 (Slettet)

tak :) 


Skriv et svar til: fremskrivningsfaktor matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.