Fysik

varme

04. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen vil gerne hjælpe mig med at løse den opgave.

Vedhæftet fil: Varme.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2018 af FyMath (Slettet)

Du skal bruge nedenstående formel til din opgave:

Q=m*c*\Delta T

c er den specifikke varmekapacitet, og den bestemmes således: c=\frac{C}{m}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2018 af FyMath (Slettet)

Hov, forkert formel i #1. Du skal bare bruge den givne information om varmekapaciteten. Omregner fra celcius til kelvin. 

Opvarmning fra 8 til 65 grader celcius:

\frac{3.6kJ}{K}*(338.15K-281.15K)=\frac{3.6kJ}{K}*57K=205.2kJ
 

Afkøling fra 65 til 20 grader celcius:

\frac{3,6kJ}{K}*(293.15K-338.15K)=\frac{3.6kJ}{K}*(-45)=-162kJ

Negativt fortegn på sidste opgave, da der afgives energi til omgivelserne.


Svar #3
04. januar 2018 af Haaaaaaa (Slettet)

Tusinde tak for det ,det var sort hjælp


Skriv et svar til: varme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.