Matematik

Omregning af enheder.

09. januar 2018 af mastodont - Niveau: 8. klasse

Hej, 

I forbindelse med en opgave har jeg brug for hjælp til helt lavpraktisk at omregne fra: 

meter til cm og viceversa med eksempler

Kg til gram og viceversa med eksempler

Kort sagt en huskeregel for hvor mange pladser kommaet skal flyttet frem og tilbage. 

På forhånd tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2018 af MatHFlærer

1m = 100cm

1kg = 1000g


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2018 af mathon

              \small 1\; m=100\: cm
              \small 1\; cm=0{.}01\: m

              \small \small 1\; kg=1000\: g
              \small 1\; g=0{.}001\: kg


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2018 af Mathias7878

\small \textrm{kg = kilo gram = tusind gram, da kilo betyder tusind.}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2018 af MatHFlærer

Fra meter til centimeter: 5,9m er 590cm, da 5.9*100=590

Fra centimeter til meter: 52cm = 0.52, da 52/100=0.52

Fra kilogram til gram: 5.215kg er 5215g, da 5.215*1000=5215

Fra gram til kilogram: 25,7g er 0.0257kg, da 25,7/1000=0.0257


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2018 af iliojacobsen

Altså, du kan finde en liste på Wiki og memorere, hvad sammenhængen er. Der er ikke så meget andet at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2018 af MatHFlærer


Skriv et svar til: Omregning af enheder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.