Matematik

Matematik B

10. januar 2018 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

En aksel i en gearkasse kan overføre et drejningsmoment, som er givet ved følgende formel: T 9560 P/n, hvor T er drejningsmomentet målt i Nm, P er effekten mål i kW, og n er akslens omdrejningstal målt i omdrejninger per minut. Du skal bestemme omdrejningstallet, når P 10 kW , og T 60 Nm.

Vi har nu forhåbentlig den klare opfattelse, at ligningerne kan bruges i det virkelige liv, så nu går vi videre. I de følgende opgaver skal du af teksten selv først opstille nogle ligninger, som derefter skal løses. Husk som altid at dokumentere dine løsninger, der ikke må findes ved inspektion, men som skal bestemmes ved beregning.

Jeg er med på at vi skal finde hvad n= Men ser formlen så sådan her ud? 

n= P*T ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2018 af peter lind

Jeg formoder at du ikke har sat lighedstegnene så du har T = 9561*P/n, P = 10kW og T = 60 Nm. Du erstatter blot P og T i den første ligning med de angivne tal. Formlen kommer så ikke til at lyde n=P*T


Skriv et svar til: Matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.