Matematik

Årlig procentvis vækst - how?

10. januar 2018 af inneedofhelp123 - Niveau: A-niveau

Opgave 3.... 

Vedhæftet fil: Billede2.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2018 af Mathias7878

Vækstraten r i procent findes som

r = (a-1)*100

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2018 af peter lind


Svar #3
10. januar 2018 af inneedofhelp123

#2

Den har du jo fået udførlig svar i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1802695

Det er ikke helt samme opgave jeg fik svar på der ;) 


Svar #4
10. januar 2018 af inneedofhelp123

#1 Vækstraten r i procent findes som

r = (a-1)*100
 

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2018 af Mathias7878

I forlængelse med #1.

Hvis

\small y = 305.4449\cdot 1.178925^x

så er vækstraten r (den årlige procentvise vækst) givet ved

\small r = (a-1)\cdot 100 = (1.178925-1)\cdot 100 = 0.178925\cdot 100 = 17.8925\%

hvilket vil sige, at kommunens indtægt fra parkering er steget med 17.8925 % hvert år i perioden 2004-2008.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Årlig procentvis vækst - how?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.