Matematik

Fællesnævner for en brøkker?

11. januar 2018 af moesgaard6702 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej derude.

Jeg ville gerne vide hvad en fællesnævner det er?

jeg står og skal bruge en fælles nævner for 1 af 8 og 3 af 11.

tak på forhånd. :)

//Emil M.//


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2018 af AngelOneOne

Hej,

Du skal finde det mindst mulige tal, som begge nævnere går op i. I dette tilfælde vil det være 88. Derefter, ganger du tælleren for de to brøker med det samme, som du skal gange nævneren med for at få de 88 i nævneren for begge brøker, altså hhv. 11 og 8. De to brøker kommer altså til at se sådan ud:

\frac{1\cdot 11}{88}=\frac{11}{88}   og   \frac{3\cdot 8}{88}=\frac{24}{88}

Du kan finde en tabel over brøkers mindste fællesnævnere mellem 1 og 20 her: https://www.regneregler.dk/mindste-faellesnaevner-for-broeker

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Fællesnævner for en brøkker?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.