Matematik

Finde x-værdi for e^(2x+3)=13

14. januar 2018 af Epipca (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg har en opgave, som driller lidt. 

Jeg skal finde x-værdien for e^(2x+3)=13. Jeg tænker, at jeg skal bruge logaritmer, og umiddelbart ville jeg gøre således:

(2x+3)*log(e)=log(13)

(2x+3)=log(13)/log(e)

(2x+3)=2,56

2x=-0,44

x=-0,22

Jeg ved, at facit skal være x=0,22. Min udregning på altså være forkert, da jeg får x til - 0,22.

Nogen, der kan hjælpe? :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2018 af Stats

e2x + 3 = 13

ln(e2x + 3) = ln(13)            anvender nu ln(ea) = a, hvor a = 2x + 3

2x + 3 = ln(13)

2x = ln(13) - 3

x = [ln(13) - 3]/2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Finde x-værdi for e^(2x+3)=13

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.