Matematik

Matematik B

17. januar 2018 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har brug for hjælp. Jeg skal finde x og y ved hjælp af ( Lige store koeffecienters metode ) 

I:    3*x+5*x = 34;
II:   6*x+2*y = 20;
 Jeg fik y til at være 25/144 men er ret sikker på at det er forkert.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2018 af mathon

      III:   -6*x-10*x = -68            I multipliceret med -2
       II:   6*x+2*y = 20               addition
                   \small -8y=-48

                      \small y=6


Svar #2
17. januar 2018 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Ja okay tak nu har jeg fået et noget bedre resultat. Men hvordan er det så jeg finder x? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2018 af Mathias7878

Ved at indsætte y=6 og isolere x
- - -

 

 


Svar #4
17. januar 2018 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Tak fik x=4/3 ^^ 


Skriv et svar til: Matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.