Matematik

Matematik B

17. januar 2018 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave her: 

Differensen mellem to tals sum og de samme to tals differens er lig med 10, og produktet af de samme to tal er 50. Bestem de to tal. 

Jeg ved at man skal skrive dem op som en ligning, men kan ikke lige gennemskue den her. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2018 af PeterValberg

To ligninger :-)
Kald for eksempel de to tal for x og y, du har således:

(x+y)-(x-y)=10

x\cdot y=50

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
17. januar 2018 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Tusinde tak det hjalp meget ^^ 


Svar #3
17. januar 2018 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Okay så vi er enige om at jeg skal bruge substitutions metoden på disse ligninger 

(I): (x+y) - (x-y) 

(II): x * y = 50 

Kan stadig ikke lige gennemskue det.... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2018 af Anders521

En forenkling af den første ligning (I) kan være en go' ide.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2018 af OliverHviid

Start med at forenkle ligning (I). Herefter isoler x i ligning (II) fx x=50/y og indsæt det så i den første ligning. Se om du selv kan komme videre herfra..


Svar #6
17. januar 2018 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Okay så fx: 

x * y = 50 <=> y = 50/x  men hvad efter? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2018 af OliverHviid

Indsæt det i ligning nummer 1. Nu har du så én ligning med én ubekendt. Så kan du isolere den (dvs. x) og til sidst indsætte x's værdi og udregne y. Prøv at tage det ét trin ad gangen og spørg evt., hvis du er i tvivl. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2018 af OliverHviid

Læs evt. følgende, hvis du vil vide mere: http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/to-ligninger-med-to-ubekendte


Skriv et svar til: Matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.