Matematik

Forkort brøken

20. januar 2018 af frederasmussen - Niveau: A-niveau

Søger hjælp til denne opgave!

Forkort brøken: (se vedhæftet fil)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Sæt a uden for parentes i tælleren og b uden for parentes i nævneren. Så er der noget der kan forkortes væk.


Svar #2
20. januar 2018 af frederasmussen

Hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

(a2b - ac) / (ab2 - bc) =

a(ab - c) / b(ab - c) =

a/b


Svar #4
20. januar 2018 af frederasmussen

Tak!

Er det samme princip for denne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Tælleren har rødderne 2 og 3, så den kan omskrives til (x-3)(x-2). Nævneren har dobbeltroden 3, så den kan omskrives til (x-3)(x-3). Dvs.

(x2 - 5x + 6) / (x2 - 6x + 9) =

(x-3)(x-2) / (x-3)(x-3) =

(x-2)/(x-3)


Skriv et svar til: Forkort brøken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.