Matematik

Reducering

21. januar 2018 af chewiie - Niveau: A-niveau

Skal reducere, men har aldrig været så skrap til det. Nogen som kan hjælpe mig i gang?

(S-T)(S+T)-(S+T)^2+2ST


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2018 af MatHFlærer

{\color{Green} (S-T)(S+T)}-{\color{Blue} (S+T)^2}+2ST

={\color{Green} S^2-T^2}-({\color{Blue} S^2+T^2+2ST})+2ST

=S^2-T^2-S^2-T^2-2ST+2ST

=-2T^2

I første step, dvs. (S-T)(S+T) anvender jeg tredje kvadratsætning, så (S-T)(S+T)=S^2-T^2

Der hvor du har (S+T)^2 i første step, anvender jeg første kvadratsætning, så

(S+T)^2=S^2+T^2+2ST

Husk, der er negativ fortegn foran i dit udtryk, så vær obs på det.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.