Spansk

Hvad er der galt med denne sætning?

22. januar 2018 af Roxanna - Niveau: A-niveau

Aquí es el ambiente idílico, rico y radiante. 

Måske noget med det der "es", skal de være está? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2018 af jbmm (Slettet)

Der skal bruges 'es' foran et substantiv.
Da spansk normalt har ligefrem ordstilling (grundled - udsagnsled), også selv om dansk har omvendt ordstilling, derfor skal ordstillingen i din sæstning ændres til ligefrem ordstilling.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2018 af exatb

Når man vil pointere at noget eksisterer, plejer man at bruge hay


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. maj 2018 af jbmm (Slettet)

Svar til #2:

Nej, 'hay' har ikke noget at gøre med at pointere noget.

hay = der er  (bøjes ikke i personer, er ens i ental og flertal)
hay + talord, eller noget ubestemt (hay mucha gente en las calles)

Hvis der skal pointeres noget, kan der tilføjes et adverbium/biord til sætningen:
der er mange mennesker der (på stedet) = dér er der mange mennesker = 
hay mucha gente allí


Skriv et svar til: Hvad er der galt med denne sætning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.