Fysik

Bohrs kvantemodel for lys

26. januar 2018 af Helenemadsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En natriumlampe udsender bl.a. lys med frekvensen 5,09*10^{14} Hz

a) Hvilken fotoenergi (i Joule) har lyset?

b) Hvilken bølgelængde og farve har lyset?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2018 af mathon

a)
       \small E_{f\! oton}=\left (6{.}62607\cdot 10^{-34}\; Js \right )\cdot \left ( 5{.}09\cdot 10^{14}\; s^{-1} \right )=3{.}37267\cdot 10^{-19}\; J

b)

       \small \lambda =\frac{2{.}99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s}}{5{.}09\cdot 10^{14}\; s^{-1}}=5{.}88983\cdot 10^{-7}\;m=588{.}983\; nm  


Svar #2
26. januar 2018 af Helenemadsen1 (Slettet)

Jeg har 2 spørgsmål til din udregning:

1) Hvor kommer s-1 fra i opg a?

2) Hvor har du tallet 2,99792*10\frac{m}{8} fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2018 af mathon

         \small \textup{enheden }Hz=s^{-1}

         \small c=2{,}99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s}\; \; \; \; \; \textup{er lysets vakuumhastighed}


Skriv et svar til: Bohrs kvantemodel for lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.