Matematik

bestem forskriften - sinus

26. januar 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Hej 

Hvorfor er c bestemt som minus 3 og ikke bare 3 ? hvornår ved jeg om det er minus eller ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2018 af dfkt (Slettet)

Sætter du x=0 får du sinusværdien af hhv. C=-3 eller C=3

sin(3); "(->)" 0.14112
sin(-3); "(->)" -0.14112

Så med A og D skærer du jo y-aksen et bestemt sted.

hhv. ca. 5,5 og ca. 4,5


Svar #2
26. januar 2018 af Mathian

Hmmm. forstod ikke helt dit svar. Kan du svare lidt mere direkte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2018 af dfkt (Slettet)

For C=-3 er f(0)=4,5 og for C=3 er f(0)=5,5. Det er altså 2 forskellige grafer, der skærer y-aksen to forskellige steder.


Skriv et svar til: bestem forskriften - sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.