Fysik

Varmekapacitet

29. januar 2018 af Mikkeldkdk - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal finde temperaturstigningen i et guldfolie. 

Der afsættes energien fra en protonstråle på 1.5 keV og guldfoliet vejer 12.5 mg. Man skal antage at 1% af protonstrålens energi bliver afsat til indre energi.

Er det ikke denne formel jeg skal bruge: delta_t = Q/C*m

Jeg får et mærkeligt resultat. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2018 af mathon

                        \small \Delta T=\frac{0{.}01\cdot E}{m\cdot c}

                        \small \Delta T=\frac{2{.}40327\cdot 10^{-18}\; J}{\left (12{.}5\cdot 10^{-6}\; kg \right )\cdot \left ( 130\; \tfrac{J}{kg\cdot K} \right )}


Svar #2
29. januar 2018 af Mikkeldkdk

se vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2018 af mathon

                        \small \small \Delta T=\frac{2{.}40327\cdot 10^{-18}\; J}{\left (12{.}5\cdot 10^{-6}\; kg \right )\cdot \left ( 130\; \tfrac{J}{kg\cdot K} \right )}=1{.}5\cdot 10^{-15}\;K=1{.}5\; fK


Svar #4
29. januar 2018 af Mikkeldkdk

Det er da en meget lille temperaturstigning... Kan det passe? 

- Glemte at skrive at det var temperaturstigningen efter 1 sekund jeg skulle finde, men det er gør vel ikke noget forskel i forhold til det jeg allerede var kommet frem til?


Skriv et svar til: Varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.