Fysik

Fysikopgave

29. januar 2018 af Larsentk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle som kan hjælpe mig med delopgave c og d?

Jeg har løst delopgave a og b, men kan ikke komme frem til en korrekt løsning i c og d.

Vedhæftet fil: Fysikopgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2018 af mathon

c)
          \small \textup{Nedfrysningen kr\ae ver:}
                                                 \small E_{frys}=\left (145\; \tfrac{kJ}{K} \right )\cdot \left (14\; K \right )+\left (89\; \tfrac{kJ}{K} \right )\cdot \left (\cdot 21\; K \right )=3899\; kJ=3{.}899\cdot 10^6\; J

          \small \textup{Nedfrysningen har taget 41 timer = 147600 sek.}

          \small \textup{Nedfrysningseffekt:}
                                                 \small P_{frys}=\frac{3{.}899\cdot 10^6\; J}{147600\; s}=26{.42\; W}
          \small \textup{Fryserens arbejdseffekt er 60 W.}

          \small \textup{Effektfaktor:}
                                                 \small \eta =\frac{26{.}42\; W}{60\;W}=0{.}44
                           


Svar #3
29. januar 2018 af Larsentk (Slettet)

Skal temperaturen ikke omregnes til kelvin? I så fald vil det give et andet svar.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2018 af mathon

                                 \small \Delta T \textup{ er ens i K og i C.}


Svar #5
29. januar 2018 af Larsentk (Slettet)

Den er jeg med på, men er lidt usikker om man skal bruge -21 eller 21 som temperaturforskel. For bruger man et negativt foretegn, får man et andet svar. Så skal der et minus foran 21 eller ikke?


Skriv et svar til: Fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.