Fysik

Smeltevarme og fordampning

29. januar 2018 af Brugfordinhjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave, som jeg har ret svært ved at forstå

Du skal lave en portion iste. Hertil anvender du 600 g te med temperaturen 50 °C og 400 g isterninger med temperaturen 0 °C.

Beregn den varmemængde, teen skal afgive for at blive afkølet til 0 °C. Antag, at te har den samme specifikke varmekapacitet som vand.
Beregn den varmemængde, der skal tilføres alle isterningerne for at smelte dem.
Hvad bliver teens sluttemperatur? Antag, at der ikke sker varmeudveksling med omgivelserne.
Beregn massen af den smeltede is.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2018 af mathon

Beregn den varmemængde, teen skal afgive for at blive afkølet til 0 °C. Antag, at te har den samme specifikke varmekapacitet som vand.?

                                               \small \left ( 0{.}600\;kg \right )\cdot \left ( 4{.}186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( 50\; K \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2018 af mathon

Beregn den varmemængde, der skal tilføres alle isterningerne for at smelte dem.

                                               \small \small \left ( 0{.}400\;kg \right )\cdot \left ( 334\; \tfrac{kJ}{kg} \right )

                 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2018 af mathon

\small \textup{Sp\o rgsm\aa let: "\textit{Beregn massen af den smeltede is}" indikerer, at ikke al isen smelter.}

\small \textup{Sp\o rgsm\aa let: "\textit{Hvad bliver teens sluttemperatur?}" vil du sikkert finde til 0}^\circ.


Skriv et svar til: Smeltevarme og fordampning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.