Matematik

Hjælp til Afleveringsopg.

30. januar 2018 af Lichinator (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, jeg sidder fast med disse tre opgaver i min aflevering, og jeg kan ikke finde hoved eller hat i dem. Lidt hjælp ville være meget dejligt :P Opgave a var nem nok, men kan ikke vikle mit hoved rundt om b, c eller d.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2018 af StoreNord

b)    Grundfladens omkreds:
                  8\pi-x = 2\pi\cdot r                 divideres med 2π
                    4 -\frac{x}{2\pi}=r\; \; eller \; \; \; r=4-\frac{x}{2\pi}

c)     Pythagoras:
                r^{2}+h^{2}=4^{2}\Leftrightarrow h^{2}=4^{2}-r^{2}\Leftrightarrow h=\sqrt{16-r^{2}}

d)     "det fundene x" er noget vrøvl, da vi ikke har skullet finde nogen x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2018 af SuneChr

d)  Buelængden x i cirkeludsnittet udgør  \frac{x}{2\pi \cdot 4} af hele cirklen, der er 2π rad.
     Omsæt da buen x til grader.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2018 af SuneChr

Opgaven er (sikkert) tænkt som keglens dimensioner som funktion af x.
"krammerhus" staves i.ø. med æ, kræmmerhus. En kræmmer, en handelsmand, der pakker sine varer ind i kræmmerhuse. 


Skriv et svar til: Hjælp til Afleveringsopg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.