Fysik

Inertimoment

30. januar 2018 af Kristian45 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle som kan hjælpe mig med opgave d og e? Jeg er vikelig på bar bund.

Jeg har løst opgave a og fået tyngdekraften til at være 4,89 N.

I opgave b har jeg fået funktionsforskriften: s(t)=0,0029*t^2+0,0017*t+0,0002

I opgave c har jeg udregnet loddets acceleration til 0,0058 m/s^2.

Men ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre i opgave d og e. Så er der nogle som kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Inertimoment.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2018 af hesch (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2018 af hesch (Slettet)

d)  Loddet er påvirket af tyngdekraft og snorkraft.

Summen af disse to kræfter bliver ikke 0, men ΔF. Derfor accelererer loddet nedad iflg. Newton:

ΔF = m * a     →    a = ΔF / m

Dette a har du bestemt i c).

e)  Snorkraften bevirker et moment på akslen, T = Fsnor * viklingsradius.

Kaldes svinghjulets inertimoment J, gælder det at

dω/dt = T / J    hvor ω er hjulets vinkelhastighed i enheden [ rad/s ]  ( eller blot [ s-1 ] ).

Så du skal omsætte loddets acceleration til hjulets vinkelacceleration, dω/dt, hvorefter J kan beregnes.


Skriv et svar til: Inertimoment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.