Matematik

vektor regning

30. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2018 af fosfor (Slettet)

hvad har du prøvet


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2018 af janhaa

a)

PQ = [-1, -5]

b)

??R = (6, -4)

c)

|PR| = \sqrt{52}


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2018 af AMelev

I a) og b) skal du benytte stedvektorerne, som har samme koordinater som punkterne, dvs. at \overrightarrow{OP}=\begin{pmatrix} 5\\2 \end{pmatrix} \textup{og}\: \overrightarrow{OQ}=\begin{pmatrix} 4\\-3 \end{pmatrix}

Desuden skal du i a) bruge formlen for koordinatsæt af vektor mellem to  punkter - slå den op.
I b) giver du R et koordinatsæt, fx (x,y) og benytter indskudsreglen \overrightarrow{OR}=\overrightarrow{OP}+\overrightarrow{PR}

I c) bruger du formlen for længde af en vektor - slå den op.


Svar #4
31. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

jeg forstår det ikke... hvad er udregningerne så?

√52


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2018 af AMelev

Du skal lave udregningerne ud fra anvisningerne i #3.


Skriv et svar til: vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.