Fysik

Hjælp til fysik opgave haster

31. januar 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogle, der kan hjælpe mig med opgaven på vedhæftet billede?

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal tegne grafen eller, hvordan jeg kan beregne opgave 2, altså hvilken formel  skal jeg bruge og hvilke tal skal jeg indsætte.

På forhånd tak for hjælpen


Svar #1
01. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

Jeg har forsøgt at lave grafen på vedhæftet billede. Er der nogle der kan se om den er rigtig?

x= \frac{1}{n^2}

y= \frac{1}{\lambda }

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg får det samme.


Svar #3
01. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#2 Tak. Jeg har lige oprettet et spørgsmål i et gammelt indlæg. Dette sletter jeg også skriver jeg her, da min opgave knytter sig til graffen. 

Jeg har vedhæftet et dokument og min opgave er:

1. Brug ligningen (vedhæftet ved siden af grafen) til at beregne to værdier for Rydebergskonstanten R. Dette gøres dels ud fra hældningen og dels ud fra linjens skæring med anden aksen. 

2. Beregn også gennemsnittet af de to fundne værdier af R.

Jeg ved ikke hvordan jeg kan beregne de to opgaver. Derfor håber jeg, at du kan hjælpe mig igang med opgaven, så jeg forhåbentlig forstår at løse dem.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil:Anna fysik .docx

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Og så finder man de to værdier for R som

-R = -0,011 nm-1 <=>

R = 0,011 nm-1 = 0,011*109 m-1 = 1,1*107 m-1

og

R/4 = 0,0027 nm-1 <=>

R = 0,0108 nm-1 = 1,08*107 m-1


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Gennemsnittet af de to er så 1,09*107 m-1.


Svar #6
01. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#4, #5, Tak for hjælpen 

Jeg har to spørgsmål, som er de eneste jeg mangler hjælp til.  

1. Beregn afvigelsen fra tabelværdien R_{tabel}=1,097*10^7 m^-^1

Mit forslag er 1,097*10^7 m^-^1 -1,09*10^7 m^-^1= 70000 = 7 *10^4, men jeg ved ikke. Er det rigtigt? 

2. Hvor stor er brintmolekylernes gennemsnitlige kinetiske energi, hvis temperaturen inde i røret er fx. 100 grader? 

Denne opgave har ved jeg ikke hvordan jeg kan beregne.

På forhånd tak  


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Afvigelse:

(1,097*107 m-1 - 1,09*107 m-1) / 1,097*107 m-1 * 100% = 0,6%


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ekin,gennemsnit = 3/2 kT

Ekin,gennemsnit = 3/2 * 1,38064852×10−23 J/K * (100 + 273,15 K) = 7,73*10-21 J


Svar #9
01. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#7, #8 Mange tak, men jeg er lidt i tvivl, fordi når jeg skriver præcis samme tal, som du har skrevet i #8, så får jeg et andet resultatet nemlig 2,07097*10-23. Ved du hvad det kan skyldes?

Jeg er lige stødt på et spørgsmål, som jeg er lidt i tvivl om. 

1) Der  er nogle toppe i det spektrum på vedhæftet billede, som ikke stammer fra hydrogen. Hvorfra kunne de stamme?

Mit bud er vanddamp (H2O) eller dihydrogen (H2)

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du har glemt at gange med (100 + 273,15 K).

Det er selve grundstofferne der udsender de der spektrallinjer, så det har ikke noget at gøre med hvilke molekyler grundstofferne sidder i. Så de kan stamme fra H og O, men det er ligemeget om H'erne og O'erne sidder i H2O, H2, O2 eller noget helt fjerde. Men nu ved jeg ikke hvad det er man har undersøgt med det spektrum i opgaven.


Skriv et svar til: Hjælp til fysik opgave haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.