Matematik

Hjælp til en matematikopgave

04. februar 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Er der nogle, der kan hjæpe mig med at forklare mig, hvordan jeg kan beregne opgaven på vedhæftet billede?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af mathon

               \small \sin_{min}=-1

               \small \small \sin_{max}=1

               \small \textup{sin-funktionen er periodisk.}


Svar #2
04. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#1 Det forstår jeg ikke. Kan du ikke uddybbe det? Evt. i flere punkter, så jeg ved hvordan jeg kan beregne opgaverne. 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2018 af fosfor (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2018 af mathon

             \small f(t)=7+\sin\left ( \tfrac{1}{2}\left ( t_o+p\cdot 12 \right )-1 \right )\; \; \; \; \; \; 0\leq t\leq 24\; \;\; \wedge \; \; \; p\in \{0,1\}


Svar #6
11. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#5 Jeg forstår intet af det du har skrevet. Kan du uddybe det? 

Facit er 

a) største dybde = 8m, mindste dybde = 6m

b) Ca. kl 17 

c) 12,7 timer efter

d) Ca. kl. 14.00 og ca. kl 02.30  

Og når jeg prøver at skrive min værdier ind i det du har skrevet i #5, får jeg også et forkert facit Derfor bliver jeg i tvivl, hvordan jeg kan komme frem til et rigtigt facit. 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2018 af mathon

a)
        største dybde
                                    f_{max}=7+1=8

        mindste dybde
                                    f_{min}=7+(-1)=6
        


Svar #8
11. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#7, men hvordan kommer du frem til det? 

Undskyld besværelsen, men jeg vil gerne forstå det. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. februar 2018 af mathon

b)
       \textup{Tid efter 12:00 for f\o rste h\o jvande:}

                                                   \tfrac{1}{2}t-1=\tfrac{\pi }{2}

                                                   t-2=\pi

                                                   t=\pi +2=5{.}14

                             \textup{kl.}                  12:00+5 \; timer \; 8\tfrac{1}{2}\; min\approx 17:08

                                                


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. februar 2018 af mathon

c)
       \Delta t=4\pi =12{.}5664\textup{ senere }=\textup{ 12 timer 34 min senere.}


Svar #11
11. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#9, #10 tak, men jeg er stadig i tvivl, hvordan kan man vha. forskriften komme fem til største- og mindstet dybde?


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. februar 2018 af mathon

d)
                                         f{\, }'(t)=\cos\left (\tfrac{1}{2}t-1 \right )\cdot \tfrac{1}{2}=\tfrac{1}{2}\cdot \cos\left ( \tfrac{t-2}{2} \right )

          \textup{St\o rste v\ae ksthastighed kr\ae ver bl.a.:}

                                         f{\, }''(t)=-\tfrac{1}{4}\cdot \sin\left ( \tfrac{t-2}{2} \right )=0

                                                 t=\left\{\begin{matrix} 2\\2+4\pi \end{matrix}\right.
          \textup{dvs kl.}
                                                 12:00+2:0=14:00
                                                 12:00+14:32-24:00=02:32

                                        
...
       \textup{besv\ae relsen }\rightarrow \textup{ besv\ae ret}              


Brugbart svar (1)

Svar #13
11. februar 2018 af mathon

                    \small \textup{MODSP\O RGSM\AA L}

\small \textup{Hvad er den st\o rste v\ae rdi sinus(x) kan antage?}

\small \textup{Hvad er den mindste v\ae rdi sinus(x) kan antage?}


Skriv et svar til: Hjælp til en matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.