Matematik

HJÆLLLLP KEMI OG MAT

05. februar 2018 af hejsss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Redegør for den matematiske model som Lambert-Beers lov er udtryk for og for hvilken betydning det har at der er flere farvestoffet i samme opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2018 af mathon

        \small \textup{N\aa r }I_o\textup{ er lysintensiteten\textbf{ f\o r} gennemgang af farveopl\o sningen}
\small \textup{og}

        \small I\textup{ er lysintensiteten \textbf{efter} gennemgang af farveopl\o sningen}

\small \textup{g\ae lder if\o lge Lambert-Beers lov:}

                         \small I=I_o\cdot e^{-\xi \cdot l\cdot c}                   \small \xi \textup{ er ekstinktionskoefficienten/absorptionskoefficienten}
                                                                      \small l\textup{ er l\ae ngden af den passerede lyssej gennem farvev\ae sken}
                                                                      \small c\textup{ er den samlede molaritet af farvev\ae sken.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2018 af mathon

\small \textup{heraf:}
                         \small \ln\left (\tfrac{I_o}{I} \right )= \xi \cdot l\cdot c
\small \textup{hvor}
                          \small \xi \cdot l\cdot c    \small \textup{kaldes absorbansen.}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2018 af mathon

\small \small \mathbf{\color{Red} \xi} \textup{ afh\ae nger af b\o lgel\ae ngden for det anvendte lys.}


Skriv et svar til: HJÆLLLLP KEMI OG MAT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.