Matematik

Bestem stamfunktion til en funktion, hvor man kender en tangent

07. februar 2018 af NHLfan - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave der lyder:

Bestem den stamfunktion til funktion f(x)=2x-10, der har linjen med ligningen y = 3 som tangent.

Ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe denne opgave an.. Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2018 af mathon

dvs
              \small 2x-10=0        \small \textup{da tangenten er:}\; \; y=0x+5

              \small x=5
\small \textup{og stamfunktionen:}

              \small F(x)=x^2-10x+k        \small \textup{gennem}\; \; (5,3)


Svar #2
07. februar 2018 af NHLfan

Jeg er lidt i tvivl omkring hvordan du får tangenten til at være y=0x+5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2018 af mathon

                 \small y=5=0x+5      \small \textup{vandret tangent.}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2018 af MatHFlærer

2x-10=0\Leftrightarrow 2x=10\Leftrightarrow x=5

y=3

(5,3)

Benyt

F(x)=x^2-10x+k

som angivet i #1 og find k


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion til en funktion, hvor man kender en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.