Matematik

matematik B

13. februar 2018 af aa1199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp, jeg skal kun have de basis informationer om hvordan vi løser det følgende. jeg er ny til metamtik B. og jeg kan ikke husker ret meget. 
Figuren viser grafen for en funktion f. Aflæs på grafen følgende:
a) Definitionsmængden.
b) Funktionsværdien i x = 1 
c) f(3).
d) Eventuel maksimum (størsteværdi) eller minimum (mindsteværdi).
e) Værdimængden Vm(f).
P.S vedhæftet er grafen nedunder 

Vedhæftet fil: aa.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2018 af StoreNord

a) Definitionsmængden er vandret fra den ene ende til den anden, bortset fra det hvide punkt til venstre.
b) Funktionsværdien i x = 1  er det nederste punkt på grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2018 af SuneChr

aa.jpg

a)  x løber fra ... til ...    (en åben ring betyder, at x ikke er med, lukket ring, x er med).
b)  f (1) = ...
c)  f (3) = ...
d)  min, lokalt maks
e)  ... ≤ y < ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2018 af StoreNord

Globalt maksimum er grænseværdien af f(x) for x gående mod -½ fra venstre.
Lokalt maksimum er 1.
Globalt minimum er -1.
Lokalt minimum er ½,


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2018 af SuneChr

# 3
f (x) → ... for x →  - 1/2 +    (fra højre)
Lokalt min 1/2 hvis der er halvtangent med hældningskoefficient 0  for   x → 3,5 -  (fra venstre)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Der er ikke noget globalt max.
(1, -1) er lokalt og globalt minimum
(3, 1) er lokalt maximum
(3.5, 0.5) er lokalt minimum


Svar #6
13. februar 2018 af aa1199 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, det er meget hjælpsom :)

Skriv et svar til: matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.