Matematik

Opsparingsannuitet

13. februar 2018 af hej125 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse følgende opgave, men forstår ikke hvordan, når jeg ikke kender beløbet for A.:

En gymnasieelev overvejer at oprette en opsparingsannuitet, der skal løbe over 10 år. Renten på kontoen er 2,75% p.a.
Hvor meget skal hun indbetale om året for at have en 100.000 kr. på kontoen efter 10 år, dvs. umiddelbart efter 11. indbetaling?

Går ud fra, at jeg skal bruge følgende formel, som jeg har vedhæftet, og at jeg skal have isoleret A, men kan ikke rigtigt komme i gang - håber nogen kan hjælpe. 


Svar #1
13. februar 2018 af hej125 (Slettet)

Nu har jeg isoleret a, og har fået det til 0.133349 - kan dette passe, og hvordan får jeg det omregnet til kr. pr.a?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2018 af mathon

                                           A_n=a\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}

                                           a=\frac{A_n\cdot r}{(1+r)^n-1}
\textup{i anvendelse:}
                                           a=\frac{\left (10^5\; kr \right )\cdot 0{.}0275}{1{.}0275^{11}-1}=kr\; 7\, 908{.}63           


Svar #3
13. februar 2018 af hej125 (Slettet)

Mange tak for svar - men hvor kommer 5-tallet fra som 10 opløftes i? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2018 af mathon

#3
          10 0\,000=10^5


Skriv et svar til: Opsparingsannuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.