Matematik

Potenssammenhæng

15. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har formlen M=34,78108*x^{0,5002255}

Her er x = fosforkoncentrationen og M er lig med fiskebiomassen.

1. Hvordan fordobler man en potenssammenhæng?- Spørgsmålen lyder. Hvilken betydning har det når fosforkoncentrationen fordobles?

Min umiddelbare svar er at så fordobles fiskebiomassen. Men jeg går ud fra at de vil have et regnestykke'


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. februar 2018 af peter lind

du skal løse ligningen M*k= k*34,78108*x0,5002255= 34,78108*(2*x)0,5002255 find k


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Når fosforkoncentrationen fordobles bliver x til 2x.

\\34,78108*(2x)^{0,5002255} = \\34,78108*x^{0,5002255}2^{0,5002255} =\\M\cdot 2^{0,5002255} =1.41443\cdot M

dvs. fiskebiomassen ganges med 1.41443.
Hvilket er det samme som at sige fiskebiomassen bliver 41.443 % større.


Svar #3
15. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet)

Tak for svar :)


Skriv et svar til: Potenssammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.