Matematik

Hjælp til differentialregning

18. februar 2018 af RN1974 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa derude.

Jeg sidder og har lidt problemer med en kommende mat aflevering. Spørgsmålet lyder således:

Funktionen g er bestemt ved regneforskriften g(x)=x^3 

a) Bestem, ved beregning, ligningen for de to tangenter til grafen for ??, som har hældningen 3.

b) Bestem ligningen for den vandrette tangent til grafen.

c) Bestem ligningen for tangenten med røringspunktet 

Man burde jo mene at jeg ville være i stand til at regne dette, men jeg kan slet ikke finde hoved eller hale i det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2018 af peter lind

Det har jo intet at gøre med en differentialligning.

Hældningen i punktet x0 er g'(x0). Tangentens ligning i (x0, y0) er y=g'(x0)(x-x0)+y0


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2018 af Mathias7878

a)

Løs ligningen g'(x) = 3 og brug de to funde x-værdier som x0 i formlen 

 \small y = g'(x_0)\cdot (x-x_0)+g(x_0)

- - -

 

 


Svar #3
18. februar 2018 af RN1974 (Slettet)

Tænkte bare at eftersom den lå inde under et differentialregningssæt, ville det nok være det. Det er jo blot bevis for at jeg ikke aner hvad jeg har med at gøre, whatsoever


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2018 af AMelev

a) Du skal først bestemme de to x0, hvor g'(x0) = 3 og derefter indsætte i tangentligningen

b) Her skal du tilsvarende bestemme de x0, hvor g'(x0) = 0 og .....

c) Det lyder umiddelbart som standard, men du har ikke fåetdet hele med


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2018 af mathon

           \small g{\, }'(x_o)=3{x_o}^2=3

                            \small {x_o}^2=1

                            \small \small x_o=\left\{\begin{matrix} -1\\1 \end{matrix}\right.\; \; \; \; \; \; y_o=\left\{\begin{matrix} -1\\ 1 \end{matrix}\right.     

\small \textup{tangentligning:}
                            \small y=\left\{\begin{matrix} 3x+(-1-3(-1))\\ 3x+(1-3\cdot 1) \end{matrix}\right.


Svar #6
18. februar 2018 af RN1974 (Slettet)

#4

a) Du skal først bestemme de to x0, hvor g'(x0) = 3 og derefter indsætte i tangentligningen

b) Her skal du tilsvarende bestemme de x0, hvor g'(x0) = 0 og .....

c) Det lyder umiddelbart som standard, men du har ikke fåetdet hele med

Kan se at jeg lige har glemt at få skrevet (3,g(3)) ind


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2018 af AMelev

#3 Det er differentialregning, men #1 har i skyndingen læst det som differentialligning - en UPS!

#6 Ja, og så er det bare alm. indsættelse i tangentlifgningen.


Skriv et svar til: Hjælp til differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.