Biologi

Fordøjelsesenzymer

21. februar 2018 af narutoboi1999 - Niveau: C-niveau

Jeg har dette her spørgsmål, som der lyder på følgende: 
Hvor dannes fordøjelsesenzymer, hvordan virker de - og hvordan illustreres det i de forsøg, I har lavet?

Har indtil videre skrevet dette, men det skal være længere.

Nedbrydning af lette kulhydrater påbegyndes i munden af basiske enzymer amylase og ptyalin fra spytkirtlerne. I mavesækken findes enzymet pepsin i mavesaften, og dette enzym starter nedbrydning af proteiner i maven. Fedt påbegynder sin nedbrygning i galden, hvor galden fra galdeblæren blander fedt og vand så fedtet kan nedbrydes. Der er 3 enzymer fra bugspytkirtlen til tyndtarmen: amylase, protease og lipase.

Nogle gode svar/tilføjelse/rettelser til dette ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2018 af AngelOneOne

Hej,

Da der bliver spurgt om, hvordan de virker, skal du måske skrive noget om, hvad de individuelle enzymer gør. F.eks. lipase, der spalter triglyceriderne i lipider og fedtsyrer, som så kan hhv. emulgeres af galden (lipderne) og optages direkte i blodbanen gennem tarmen (fedtsyrerne). Du kan også fortælle hvad amylaserne gør (altså nedbryder 1,4-glykosidbindingerne i stivelse) osv.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Fordøjelsesenzymer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.