Matematik

opgave 1

22. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogen der kan hjælpe med den her opgave?:)

Vedhæftet fil: 1.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2018 af Mathias7878

Hvad har du selv prøvet? Prøv at vis dine udregninger
- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2018 af Mathias7878

At \small \small \overrightarrow{a} og \small \small \overrightarrow{b} er ortogonale

kræver at:

                 \small \small \overrightarrow{a}\cdot \small \overrightarrow{b}= 0

                  \small a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2 = 0

                  \small t = \ ?

- - -

 

 


Svar #3
23. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Forstår stadig ikke, kan du hjælpe med et så kan jeg selv prøve 2 som eksempel 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2018 af Mathias7878

a)

   \small 2\cdot (8t+6)+6\cdot 2 = 0

   \small 16t+24 = 0

   \small 16t = -24

    \small t = \frac{-24}{16} = -\frac{3}{2}

Prøv selv b) så.

- - -

 

 


Svar #5
23. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Tusind tak, prøver :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2018 af Mathias7878

Hvis du i b) får t = -0.2, har du regnet rigtigt.

- - -

 

 


Svar #7
23. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

3 * (-2t - 1) -1
-6t - 4 = 0 
-6t = 4 
t = ((−6)/(4)) ? ((−3)/(2))

Kan b'eren passe ? 


Svar #8
23. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

får det til -1.5


Svar #9
23. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

B'eren 


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. februar 2018 af Mathias7878

b)

Du starter med at bruge, at:

   \small a_1\cdot b_1 +a_2\cdot b_2 = 0

som så giver

   \small 3\cdot (-1)+(-5)\cdot (-2t-1) = 0

Prøv at regn videre derfra.

- - -

 

 


Svar #11
23. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Okay, mange tak :)


Skriv et svar til: opgave 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.