Matematik

opgave 2

22. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogen der kan hjælpe med den her opgave?:)

Vedhæftet fil: 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2018 af Mathias7878

At \small \overrightarrow{a} og \small \overrightarrow{b} er ortogonale

kræver, at:

                   \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} = 0

                    \small a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2 = 0

                    \small t = \ ?

At \small \small \overrightarrow{a} og \small \small \overrightarrow{b} er parallelle

kræver at:

                  \small det(a,b) = 0

                  \small a_1\cdot b_2-a_2\cdot b_1 = 0

                  \small t = \ ?

   

- - -

 

 


Svar #2
25. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

jeg fik svaret til 1,5 kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2018 af Mathias7878

i a) eller b) ?

- - -

 

 


Svar #4
25. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

a :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2018 af Mathias7878

..

  \small a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2 = 0

  \small (t+1)\cdot 3+2t\cdot 4 = 0

  \small 11t +3 =0

  \small 11t = -3

  \small t = \frac{-3}{11} = -\frac{3}{11}

Dvs. dit resultat er ikke korrekt. Hvor er det gået galt, hvis du ser på mine udregninger?

- - -

 

 


Svar #6
26. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

jeg dividerede istedet for at gange.. :(

men hvad med opgaven b? hihi


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2018 af Mathias7878

.. hihi :=)

  \small a_1\cdot b_2-a_2\cdot b_1 = 0

  \small (t+1)\cdot 4-2t\cdot 3 = 0

  \small -2t+4=0

  \small -2t = -4

  \small t = \frac{-4}{-2} = 2

- - -

 

 


Svar #8
26. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Mathias har du en e-mail eller noget andet jeg kan skrive til hvor det er nemmere at få kontakt til dig? :)


Svar #9
26. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Kan du hjælpe med den her? :)


Skriv et svar til: opgave 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.