Matematik

opgave 3

22. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogen der kan hjælpe med den her opgave?:)

Vedhæftet fil: 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2018 af siav4000 (Slettet)

Ja, hvad er problemet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2018 af AMelev

Har du prøvet at læse i din bog? Jeg gætter på, at de formler, du skal anvende er angivet der.

a) Benyt formlen for vinkel mellem to vektorer 
b) Benyt regnereglerne for vektorer
c) Benyt projektionsformlen
d) Kombiner  b) og a)
e) Benyt regnereglerne for vektorer & løsning af to ligninger med to ubekendte, idet 1. koordinaterne skal være ens og andenkoordinaterne ligeså, når to vektorer er ens.


Svar #3
25. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Ved ikke hvordan jeg skal gøre a?


Svar #4
27. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

????


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2018 af siav4000 (Slettet)

Du sætter værdierne i ligningen, som #2 har linket


Svar #6
27. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

hmm det giver ikke mening for mig. :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2018 af AMelev

Hvad præcis er det i formlen cos(v)=\frac{\vec{a}\cdot\vec{b} }{\left \|\vec{a} \right \|\cdot \left \|\vec{b} \right \|}, du ikke forstår? 
Du skal være meget mere specifik, hvis vi skal kunne hjælpe dig.


Svar #8
27. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Kan du hjælpe med c'eren ? 


Svar #9
27. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Har fået det til 22 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar 2018 af AMelev

Læg lige det op, du har lavet indtil nu.
Hvilket CAS-værktøj bruger du?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. februar 2018 af Soeffi

#0. Min løsning i Ti-Nspire


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. februar 2018 af AMelev

#11

a) Du har den stående i rad - du skal ændre til grader i indstillinger. Men hvorfor bruger du solve? Du skal da bare beregne cos-1(....)

b) Er det ikke 2a_hat + 3b? Så skal du først definere a_hat:= [-5,-3]

c) Hvorfor ·1.? Hvis det er at få afrundede værdier, kan du benytte Ctrl/Cmd Enter.
Din c-vektor er vist forkert, men ellers rigtigt

d) Bortset fra, at jeg stadig tror, at c skal ændres, så er det også rigtigt.


Svar #13
28. februar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

amelv hvordan vil du beregne opgaven?

tak soeefi :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. februar 2018 af Soeffi

#13


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. februar 2018 af AMelev

#13 (også i TI-Nspire)

Vedhæftet fil:vektorer.JPG

Skriv et svar til: opgave 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.