Matematik

En funktion f er givet ved

23. februar 2018 af Random93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle  dygtige lektiehjælpere! jeg har brug for hjælp til en opgave

den er vedhæftet som billede


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2018 af mathon

                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2018 af mathon

      \small \textup{Stamfunktioner:}

                                          \small \small F_k(x)=y=5e^x+\tfrac{1}{4}x^4+k


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2018 af mathon

     \small \small \textup{Stamfunktionen:}
                                          \small \small 10=5\cdot e^0+\tfrac{1}{4}\cdot 0^4+k
     \small \textup{hvoraf \textbf{k} kan beregnes.}

                                           \small F(x)=5e^x+\tfrac{1}{4}x^4+5


Svar #4
23. februar 2018 af Random93 (Slettet)

jeg forstår det ikke helt mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2018 af 123434 (Slettet)

Derefter sætter du y=10 og x=0

F(x)=5e^x+1/4x^4+k

10=5*e0+1/4*04+k

10=5+0+k           Husk reglen e0=1

10=5+k

k=5

Derfor har du stamfunktionen F(x)=5*ex+1/4x4+k, som går igennem punktet (0,10)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Stamfunktionen for f gennem (0,10) er
F(x)=10+\int_0^xf(t)dt


Svar #7
23. februar 2018 af Random93 (Slettet)

okay mange tak


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.