Matematik

Vektor i 2D - find vinklerne til trekanten.

23. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde vinklerne til trekanten ABC med punkterne A(-2,0), B(9,-1) og C(-1,6)

Jeg starter med vinkel A og har fundet vektor \vec{AB}=\binom{11}{1}og \vec{AC}=\binom{1}{6}

For at finde vinklen har jeg formlen: cos v=\frac{\vec{AB}*\vec{AC}}{\left | \vec{AB} \right |*\left | \vec{AC} \right |}

Jeg indsætter værdierne og får 0,07441992 .. Men det jo ikke vinklen.

Hvad gør jeg forkert?

Når jeg har indsat værdierne ser formlen således ud:

cos v=\frac{AB_{1}*AC_{1}+AB_{2}*AC_{2}}{\sqrt{\vec{AB^{2}}}+\sqrt{\vec{AC}^{2}}}

cos v=\frac{11*1+(-1)*6}{(\sqrt{11^{2}+1^{2}})*(\sqrt{1^{2}+6^{2}})}


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2018 af peter lind

Der er cos(v) ikke v du finder.Slå v op på din lommerener v= arccos( 0,07441992 )


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2018 af AMelev

Det ser ud, som om du har indstillingen stående på radian. Den skal være på grader.
Eller som #1 skriver: Du har glemt at tage cos-1.

Desuden har du skrevet -1 i indsættelsen ved beregning af skalarproduktet, men AB2 = 1


Svar #3
23. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet)

Ved i hvor man finder indstillingerne i WordMat så jeg kan lave det om?


Skriv et svar til: Vektor i 2D - find vinklerne til trekanten.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.