Matematik

Vektor i 2D - tværvektor

24. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har vektorerne \vec{a}=\binom{5}{-2} og \vec{b}=\binom{2}{1}

Jeg skal udregne 2\widehat{\vec{a}}+3\vec{b}-\vec{b}

Det gør jeg således:

2*\binom{-(-2)}{5}+3*\binom{2}{1}-\binom{2}{1}=\binom{4}{10}+\binom{6}{3}-\binom{2}{1}=\binom{10}{13}-\binom{2}{1}=\binom{8}{12}

Men facit siger at det skal give \binom{-1}{15}. Det kan jeg slet ikke få til at passe. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2018 af StoreNord

Tjek facitlisten en gang til.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2018 af jegbrugerstudieportalen1 (Slettet)

.


Svar #3
24. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet)

til #2. Jeg vil mene at jeg skal bytte om på dem, idet jeg tager tværvektoren af den


Brugbart svar (4)

Svar #4
24. februar 2018 af jegbrugerstudieportalen1 (Slettet)

Du har fået det korrekte svar. Facit er forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-02-24 20-46-17.png


Svar #6
24. februar 2018 af MiniMax2 (Slettet)

Tak .. Bogen er fuld af fejl desværre. Ville bare lige være sikker. Der er en del at holde styr på i det her vektorregning synes jeg :o)


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. februar 2018 af AMelev

Tjek lige, at du ikke har overset en "hat" på en af b-vektorerne, for 3b - b er jo 2b. Facitlistens resultatet passer med 2\widehat{a}+3\widehat{b}-\vec{b}, så enten du eller forfatteren har ikke fået, så hatten passer :).

I øvrigt skal du ikke være så ked af, at der indimellem forekommer fejl i undervisningsmaterialet - det udvikler din krititiske sans. En sund skepsis kombineret med egen viden er meget bedre end blind tiltro. 
 


Skriv et svar til: Vektor i 2D - tværvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.