Matematik

Ensvinklede og retvinklede trekanter

25. februar 2018 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har brug for hjælp med disse to opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2018 af StoreNord

opgave 2)
           Find BC med Pythagoras.

           Forstørrelses-faktoren er 6/4 = 1,5.
           Find DE

opgave 3)
           Brug reglen for differentiering af produkt-funktion.


Svar #2
25. februar 2018 af MariaJK (Slettet)

Jeg har styr på BC.

Men hvad med DE?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2018 af StoreNord

DE = AB * 1.5.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2018 af AMelev

Siderne i DEF er jo 1½ gange de tilsvarende sider i ABC. Det er det, forstørrelsesfaktor eller skalafaktor betyder. 
DE er hypotenusen - hvad er den tilsvarende i ABC?

Opg. 3
Bestem f '(x) vha. produktreglen og indsæt så x = 1 for at bestemme f '(1)


Skriv et svar til: Ensvinklede og retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.