Matematik

Hjælp til matematik opgave

26. februar 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en, der kan hjælpe mig med opgaven på vedhæftet billede?

Facit: 

a) (0,0), (-2,30;6,91) og (1,30;-3,91)

b) 14,98

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2018 af fosfor (Slettet)

a) Sæt x uden for parentes og brug nulreglen


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2018 af Mathias7878

a)

Løs f(x) = y

b) Bestem

  \small \int_{-2.3}^{0}(f(x)-(y))dx

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2018 af AMelev

Definer f(x) og y og løs ligningen f(x) =y, mht. x.
Indsæt derefter løsningen i y eller f(x) for at finde 2.koordinaten.

b) Tegn grafen og benyt formlen for areal mellem to grafer: A=\int_{a}^{b}(oeverste funktion - nederste funktion)dx


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2018 af mathon

\small \textup{Sk\ae ring kr\ae ver:}
                              \small 3x^3+3x^2-12x=-3x

                              \small x^3+x^2-4x=-x

                              \small x^3+x^2-3x=0

                              \small x(x^2+x-3)=0

                              \small x=\left\{\begin{matrix} \frac{-3-\sqrt{21}}{2}\approx -3{.}79\\ 0 \\ \frac{-3+\sqrt{21}}{2}\approx 0{.}79 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2018 af mathon

\small \textup{korrektion af tastefejl:}
                              \small x=\left\{\begin{matrix} \frac{-1-\sqrt{13}}{2}\approx -2{.}30\\ 0 \\ \frac{-1+\sqrt{13}}{2}\approx 1{.}30 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2018 af mathon

             \small A=\int_{\frac{-1-\sqrt{13}}{2}}^{0}\left (3x^3+3x^2-9x \right )\mathrm{d} x=

                      \small \left [\tfrac{3}{4}x^4+x^3-\tfrac{9}{2}x^2 \right ]_{-2{.}30278}^{ 0}=

                     \small 0-\left ( \tfrac{3}{4}\cdot (-2{.}30278)^4+(-2{.}30278)^3-\tfrac{9}{2}\cdot (-2{.}30278)^2 \right )=14{.}984


Svar #8
26. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#7 Jeg har et spørgsål til opgave a. Jeg forstår ikke, hvordan jeg kan få  6,91 og 3,91,

Facit er jo:  (0,0), (-2,30;6,91) og (1,30;-3,91)

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. februar 2018 af Mathias7878

Når du løser ligningen f(x) =  y, får du 3 x-værdier. Men du er ikke færdig endnu. Du skal bestemme koordinatsættene, hvor du så mangler de tilhørende y-værdier. Dem finder du ved at indsætte de respektive x-værdier enten ind i f(x) eller y, det er ligemeget.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. februar 2018 af mathon

         \small \small x=\left\{\begin{matrix} \frac{-1-\sqrt{13}}{2}\\ 0 \\ \frac{-1+\sqrt{13}}{2} \end{matrix}\right.       \small \textup{koordinerede y-v\ae rdier}\left\{\begin{matrix} \frac{3+3\sqrt{13}}{2}\\ 0 \\ \frac{3-\sqrt{13}}{2}\begin{matrix} \\ \end{matrix} \end{matrix}\right.

\small \textup{Sk\ae ringspunkter:}

                               \left ( \tfrac{-1-\sqrt{13}}{2}\, ;\tfrac{3+3\sqrt{13}}{2} \right )\; \; \; \; \; \left ( 0,0 \right )\; \; \; \; \;\left ( \tfrac{-1+\sqrt{13}}{2}\, ;\tfrac{3-3\sqrt{13}}{2} \right )


Svar #11
26. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#9. Kan du vise et eksempel? Jeg har nemlig forsøg en del gange nu, men jeg får nogle andre tal end dem på facit.


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. februar 2018 af Mathias7878

Dit første koordinatsæt er (0,0). Prøv at indsæt x = 0 ind i y eller f(x) og se, hvad det giver. Dit andet koordinatsæt er (-2.30,6.91). Prøv at indsæt x = -2.3 ind i y eller f(x) og se, hvad det giver. Dit tredje koordinatsæt er (1.30,-3.91). Prøv at indsæt x = 1.3 ind i y eller f(x) og se, hvad det giver.

- - -

 

 


Svar #13
26. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#12. Når jeg skriver:

3x^3+3x^2-12x=-3*2,30

Så får jeg 2,75 og det er jo helt forkert. Derfor spurgte jeg om du kunne vise et eksempel..


Svar #14
26. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#12 Jeg har fundet ud af det nu. Jeg skulle sætte -2,30 ind y. Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.