Matematik

Løsning af ligning med x som eksponent i en potens

26. februar 2018 af kris022g - Niveau: A-niveau

Når man står med en ligning med x som eksponent i en potens, skal man som bekendt tage logaritmen af begge sider, således at x kommer til at stå multipliceret med leddet, der før var roden i potensen. Altså:

a = b^x
log(a) = log(b) * x

Men jeg oplever at nogle skriver "In" istedet for "log". Hvad betyder "In" - er det rigtigt - og er der forskel på "log" og "In"?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2018 af peter lind

ln betyder den naturlige logaritme, log er ti-tals logaritmen. De er proportional så i dette tilfælde er det ligegyldig hvad du bruger


Svar #2
26. februar 2018 af kris022g

Mange tak for svar! Hvad menes helt præcist med de er "proportional"?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2018 af peter lind

At ln(a) = k*log(a) hvor k er en konstant. mere pæsist     a = 10log(a) <=> ln(a) = log(a)*ln(10)


Svar #4
27. februar 2018 af kris022g

Tusind tak.


Skriv et svar til: Løsning af ligning med x som eksponent i en potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.