Fysik

fysik opgave

28. februar 2018 af nicholasmor (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe med denne opgave? 

forklar at hydrogenatomet kan udsende to fotoner ved at falde fra den stationære tilstand nr.3 til grundtilstand (nr.1) nogen der kan forklare at hydrogenatomet kan udsende to fotoner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2018 af mathon

        \small {E_{foton}}_1=E_3-E_2

        \small {E_{foton}}_2=E_2-E_1


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2018 af janhaa

fra 3 til 2 og fra 2 til 1


Svar #3
28. februar 2018 af nicholasmor (Slettet)

men hvordan forklare jeg at hydrogenatomet kan udsende to fotoner?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

I stedet for at falde direkte fra tilstand 3 til tilstand 1 og udsende én foton, så kan hydrogenatomet i stedet falde fra tilstand 3 til tilstand 2 og udsende en foton og derefter falde fra tilstand 2 til tilstand 1 og udsende en foton mere.


Svar #5
28. februar 2018 af nicholasmor (Slettet)

jeg har også en anden opgave jeg har problemer med. den lyder således:

i et atom findes to af energiniveauerne ved hendholdsvis -0,544aj og -0,140aj. bemærk at a står for atto som er 10 potensen 10^-18

a) beregn energien af den foton, der udsendes ved overgangen mellem disse niveauer

b) beregn fotonens frekvens og derefter fotonens bølgelængde.

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2018 af janhaa

\Delta E = hf\\ \\ c=\lambda f


Skriv et svar til: fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.