Matematik

Fordoblingskonstanten

06. marts 2018 af laupi4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man fordoblingskonstanten i vedhæftede fil?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2018 af fosfor (Slettet)

forskellen mellem to x-værdier hvis korresponderende y-værdier opfylder y2 = 2 * y1


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2018 af Mathias7878

Graf A: Tag f.eks. udgangspunkt i punktet (x,y) = (5,15). Du skal nu finde ud af, hvor langt du skal gå hen ad x-aksen før at y-værdien er blevet fordoblet, dvs. du skal finde ud af, hvornår (x,30). Jeg aflæser, at x = 20, når y = 30. Dvs. fordoblingskonstanten er T2 = 15.

Prøv det samme ved graf B.

- - -

 

 


Svar #3
06. marts 2018 af laupi4 (Slettet)

Nåårh TUSIND TAK, vil det så sige, at ved graf B er T2 1,5? Håber jeg har forstået det rigtigt!


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2018 af Mathias7878

#3 ja ca. 1.5

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2018 af mathon

vil det så sige, at ved graf B er T2 = 1,5?

                          Ja - nøjagtig.


Svar #6
06. marts 2018 af laupi4 (Slettet)

Tusind tak! Ved halveringskonstanter, er det så når y er halveret? F.eks. i vedhæftede fil, er halveringskonstanten for graf a så 8?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2018 af mathon

               Ja


Skriv et svar til: Fordoblingskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.