Matematik

Nogen gode råd?

06. marts 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Sidder lidt fast i den her opgave, jeg ved man skal omskrive, hvorefter man skal identificere punktet og radius, men oplever vanskeligheder med at omskrive og hele processen. Nogen gode råd ?

Ps: vil helst ikke have folk laver dem, men forklarer teknikker og en efffektiv og tilgængelig metode. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2018 af StoreNord

Du skal på venstre side tilføje talværdier, der gør at x-delene + et tal kan genkendes som kvadratet på en 2-ledet størrelse.
Det samme gælder y-delene.
De to tal der er lagt til på venstre side skal også lægges til på højre side.
Til sidst kvadrerer du kvadrat-roden af højre side, så den fremstår som en radius i anden potens.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2018 af SuneChr

Som også nævnt i # 6  https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1816175#1816181  :

                               (x - a)2 + (y - b)2 - r2 = 0     ⇔
              x2 + a2 - 2ax + y2 + b2 - 2by - r2 = 0     ⇔
x2 + y2 + (- 2a)x + (- 2b)y + (a2 + b2 - r2) = 0
Når koefficienten til x2 og y2 begge er 1 har vi generelt:
Først sammenlignes koefficienten til x , så har vi a
Det samme for koefficienten til y.
Indsæt de fundne a og b i konstantleddet i parentesen og vi har r2
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2018 af PeterValberg

Prøv at se video nr. 30 på denne videoliste < LINK >
Du skal ca. 3 min 15 sek ind i videoen....
du kan selvfølgelig også bare se hele videoen, den er ganske god

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Nogen gode råd?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.