Matematik

Cirklens ligning - Forkert?

06. marts 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

(x-4)^2+(y-1)^2=-5  


Svar #1
06. marts 2018 af Mathian

Punktmængden = Ø


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2018 af StoreNord

Du må ha regnet forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-03-06 22-59-48.png


Svar #4
06. marts 2018 af Mathian

øv, jeg har forsøgt at omskrive ved hjælp af kvadratsætningerne efter bedste evne, synes sgu det er udfordrende at få fat i mønstrerne, nogen gode fif? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2018 af StoreNord

x²+y²=8x+2y+12       <=>

x²-8x     bar       + y²-2y     bar       = 12             På de bar'e pletter mangler:
               4²                         1²               √{(4²+1²+12)}²


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2018 af SuneChr

Ja, som # 3
Cirkel med radius \sqrt{29} og centrum (4 , 1)
# 4
Man kan altid gange den generelle ligning for cirklen ud
(x - a)2 + (y - b)2 - r2 = 0
samle leddene og derefter sammenligne koefficienterne og konstantled.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2018 af SuneChr


Svar #8
07. marts 2018 af Mathian

Tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts 2018 af AMelev

Cirkel med centrum(a,b) og radius r.
Cirlens ligning (x - a)2 + (y - b)2 = r2 kan med kvadratsætningerne omskrives til 
x2 + y2 - 2a·x - 2b·x + a2 + b2 = r2

Hvis der er et tal der er ganget på både x2 og y2, skal du føst dividere med det på begge sider
Saml alle led med x og y på venstre side og de "rene" tal på højre side
Se leddet, hvor x indgår. Tallet foran x er -2a; bestem a.
Du mangler så a2 - læg det til på begge sider
Se leddet, hvor y indgår. Tallet foran y er -2b; bestem b.
Du mangler så b2 - læg det til på begge sider
Nu kan venstresiden omskrives til (x - a)2 + (y - b)2 og højresiden r2 beregnes 

Eks. 3x2 +3y2 = 18x - 6y + 18 ⇔ x2 + y2 = 6x - 2y + 6 
⇔ x2 + y2 - 6x + 2y = 6                                              (2a = 6 og 2b = -2 ⇔ a = 3 og b = -1)
⇔ x2 + y2 - 6x + 2y + 32 + (-1)2 = 6 + 32 + (-1)2
⇔   (x - 3)2 + (y - (-1))2 = 16 (= 42)

Dvs. at Centrum er C(3,-1) og radus er 4


Skriv et svar til: Cirklens ligning - Forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.