Matematik

Procentregning.

08. marts 2018 af Sifjust (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med følgende spørgsmål?:

Det antages, at indbyggertallet i en by i provinsen vil falde med gennemsnitligt 3% om året i de næste mange år. I dag bor der 42.000 personer i byen. Hvor lang tid går der, før indbyggertallet er halveret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2018 af Mathias7878

Du kan ud fra de opgivne data opstille en eksponentiel funktion. Halveringstiden kan da findes ved hjælp af formlen:

  \small X_{\frac{1}{2}} = \frac{log(\frac{1}{2})}{log(a)}

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Løs ligningen

42000 * 0,97x = 21000


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2018 af 123434 (Slettet)

21000=42000*(1-0,03)^n

Brugbart svar (1)

Svar #4
08. marts 2018 af Mathias7878

Metoden brugt i #2 og #3 er den samme, men du kan også vælge at bruge formlen for halveringstiden. Du vil få det samme resultat.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Procentregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.