Matematik

lineær sammenhæng

08. marts 2018 af Smut1 - Niveau: 9. klasse

I formlen y = b + ax, måles x i udgangspunktet i timer, hvis jeg laver timer om til minutter, så skal jeg vil også ændre a, ikke? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2018 af sjls

Hældningskoefficienten er givet ved a=\frac{\Delta y}{\Delta x}, så hvis x-værdierne ændres til minutter ved, at der ganges med 60, skal a-værdien divideres med 60, for at det passer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2018 af Mathias7878

Du behøves jo nødvendigis ikke at ændre noget.

Hvis du får resultatet y = 3.5 time, så kan du jo bare gange med 60 for at lave det om til minutter:

  \small 3.5 \ time \cdot 60 = 210 \ minutter

- - -

 

 


Skriv et svar til: lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.