Matematik

Andengradsligning

10. marts 2018 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

Skal løse andengradsligningen (x+3)2-1=0

Kan virkelig ikke få den til at gå op ved hjælp af diskriminanten og den vej rundt...


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2018 af mathon

                (x+3)2-1=0   

                \small (x+3)^2=1

                \small x+3=\mp 1

                \small x=-3\mp 1=\left\{\begin{matrix} -4\\ -2 \end{matrix}\right.


Svar #2
10. marts 2018 af Mikkeldkdk

Mente ved hjælp af formlerne

d=b2-4*a*c

-b+-sqrt(d)/2*a


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2018 af fosfor (Slettet)

#2
-b+-sqrt(d)/2*a

Der skal parentes om 2*a

(x + 3)2 - 1 =
x2 + 6x + 9 - 1

Dvs. a=1, b=6, c=8


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2018 af mathon

 \small \small \textup{Evt den "l\ae ngere omvej":}

                                  \small \small (x+3)^2-1=0

                                  \small x^2+6x+9-1=0

                                  \small x^2+6x+8=0

                                  \small x=\frac{-6\mp\sqrt{6^2-4\cdot 1\cdot 8} }{2}=\frac{-6\mp \sqrt{4}}{2}=-3\mp 1=\left\{\begin{matrix} -4\\ -2 \end{matrix}\right.

                                 


Svar #5
10. marts 2018 af Mikkeldkdk

Hvor kommer 9 eller 8 som i skriver fra?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. marts 2018 af mathon

        \small \small (x+3)^2=x^2+2\cdot x\cdot 3+\mathbf{\color{Red} 3^2}


Brugbart svar (2)

Svar #7
10. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Hey Mikkel,

Jeg har vedhæftet et dynamisk regneark på Excel, som beregner Diskriminanten, Løsning(er), Toppunkter & Brændpunkt.

Jeg vil foreslå dig at lære 2. Gradsligninger før du gøre dig brug af denne regneark, da "du skal lære at gå, før du begynder at løbe." :-)

Hvis nogle kunne bruge det, må i gerne trykke på brugbart svar :-)


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.