Biologi

Hjælp hvad er genotyperne?

10. marts 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Er der nogle, der kan hjælpe med opgaven på vedhæftet billede? 

Jeg skal bestemme om sygdommen er autosomal dominant, recessiv, eller en X-bunden recessiv sygdom og hvad genotyperne på de nummerede personer er.

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2018 af Rolfen123 (Slettet)

Står der noget om, hvilken figur der symboliserer kvinder og mænd?


Svar #2
10. marts 2018 af annahansen2 (Slettet)

#1 Ja de runde er kvinder, mens de firkantede er mænd


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2018 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2018 af Soeffi

#3

For mig at se er den dominant, da der ikke ser ud til at være raske bærere. Det ses til venstre, hvor de to raske personer ikke får syge børn. Dominant nedarvning udelukker raske bærere.

Den eneste mulighed er dermed dominant autosomal.

Faderen øverst må være Aa og moderen aa. Faderen kunne også have sygdommen, hvis han var AA, men så ville alle børnene have sygdommen.


Svar #5
10. marts 2018 af annahansen2 (Slettet)

#4 Okay tak, men i opgaven står der: Hvad er genotyperne på de nummerede personer. 

Kan det passe at 

1 = aa

2 = Aa

3 = AA

4 = aa

5 = aa

6 = aa

7 = Aa

8 = aa

9 = aa

10 aa

11 Aa

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2018 af Skaljeglavedinelektier

Det ser rigtigt ud. 


Svar #7
11. marts 2018 af annahansen2 (Slettet)

#6 Er du sikker? fordi jeg gættede ved ret mange af dem..


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2018 af Skaljeglavedinelektier

Jeg skal nok lige tjekke efter lidt senere. 


Svar #9
11. marts 2018 af annahansen2 (Slettet)

#8 har du kigget på det?

Brugbart svar (1)

Svar #10
11. marts 2018 af Skaljeglavedinelektier

3. vil være Aa. Faren har jo Aa og moren aa. 

Ellers så ser det rigtigt ud. 


Skriv et svar til: Hjælp hvad er genotyperne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.