Matematik

regneregel

10. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis noget står i anden fx: 

(14^2)^2 vil 2 erne gå ud med hinanden? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2018 af Mathias7878

Nej.

  \small (14^2)^2 = 14^{2+2} = 14^4 = 38416

eller

  \small (14^2)^2 = (196)^2 = 38416

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2018 af fosfor (Slettet)

#1

Nej.

  \small (14^2)^2 = 14^{{\color{Red} 2\ \cdot\ 2}} = 14^4 = 38416

eller

  \small (14^2)^2 = (196)^2 = 38416


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2018 af Eksperimentalfysikeren

(143)2 = (143)(143) = 143+3= 142*3 =146


Svar #4
11. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Hej hvordan vil I isolere q_0,05: 

(1-1/4*q_0,05)^2=0,05


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2018 af Eksperimentalfysikeren

Tag kvadratroden på begge sider af lighedstegnet. Træk 1 fra på begge sider af lighedstegnet. Gang med -4 på begge sider af lighedstegnet.


Svar #6
11. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Når jeg tager kvadrod går i anden ud med hinanden?

Svar #7
11. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

altså er den sådan du mener: kvadrod (1-q_0,05/4)=0,95


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2018 af Eksperimentalfysikeren

Tag kvadratroden på begge sider af lighedstegnet. Træk 1 fra på begge sider af lighedstegnet. Gang med -4 på begge sider af lighedstegnet.

Kommer til at se sådan ud:

\\(1-\frac{1}{4}q_{0,05})^{2}=0,05\\ (1-\frac{1}{4}q_{0,05})=\sqrt{0,05}\\ -\frac{1}{4}q_{0,5}=\sqrt{0,05}-1\\ q_{0,05}=-4(\sqrt{0,05}-1)


Svar #9
11. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Hvorfor ganger du med 4?

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. marts 2018 af Mathias7878

#9 man ganger med -4 for at fjerne brøken \tiny -\frac{1}{4} foran \small q_{\frac{1}{2}}

- - -

 

 


Svar #11
11. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Og er det ikke 4 du skal gange med istedet for -4?

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. marts 2018 af Mathias7878

Nej, fordi så står der -q_½, og du ønsker jo at isolere q_½ og ikke -q_½

- - -

 

 


Svar #13
11. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Men hvorfor ganger man med -4?

Brugbart svar (0)

Svar #14
11. marts 2018 af Mathias7878

.. fordi:

  \small -\frac{1}{4}\cdot (-4) = -\frac{1\cdot (-4)}{4} = -\frac{-4}{4} = -(-1) = 1

hvoraf du så har isoleret

  \small q_{\frac{1}{2}}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. marts 2018 af SuneChr

Vær opmærksom på, at
x2 = b  ⇔  |x| = \sqrt{\textup{b}}
og
\sqrt{a^{2}}=|a|  for alle a


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. marts 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det er korrekt. Det bevirker, at der er to løsninger.

\\(1-\frac{1}{4}q_{0,05})^{2}=0,05\\ (1-\frac{1}{4}q_{0,05})=\pm \sqrt{0,05}\\ -\frac{1}{4}q_{0,5}=\sqrt{0,05}-1 \vee -\frac{1}{4}q_{0,5}=-\sqrt{0,05}-1\\ q_{0,05}=-4(\sqrt{0,05}-1) \vee q_{0,05}=-4(-\sqrt{0,05}-1)


Skriv et svar til: regneregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.