Matematik

Vektorregning

13. marts 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Hej igen 

Jeg ved en del af jer har forsøgt at hjælpe med løsningen af problemet, men forsøger at tage udgangspunkt i grundbogens løsningsmodel, hvorfor jeg kan virke lidt hårdnakket og uimodtagelig, det beklager jeg meget. Vil spørge hvorfor jeres løsninger giver anderledes end mine: 

(x-2)^2+(-1/2+3.5-3)^2=4^2

x=-2

x=6

Jeres løsninger: 

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1817654


Svar #1
13. marts 2018 af Mathian

opgave 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Fordi det er en fejl at nå til
(x-2)^2+(-1/2+3.5-3)^2=4^2

Hvordan kom du dértil?!  Hældningen af m er ikke 4.


Svar #3
13. marts 2018 af Mathian

Tak for svar, jeg har skrevet hele metoden her? :)

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1817654


Svar #4
13. marts 2018 af Mathian

Kan du hjælpe yderligere ud fra metoden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2018 af AMelev

Omskriv 4x - 2y +18 = 0 ⇔ y = .....

Gør så, som du har gjort - med den rigtige værdi for m's hædningskoefficient.
Bem. at du har glemt x, hvor du indsætter udtrykket for y i 2. parentes i cirkelligningen.

Spørg igen, hvis du går i stå.


Svar #6
13. marts 2018 af Mathian

Tak . 

Jeg omskriver:

y=2x+9

finder hældningen:

2*(-1/2)=-1

indsætter i formlen sammen med punktet:

3=(-1/2)*2+b

finder b

b=4

sætter ind i cirklens ligning:

y=-1+4

solve((x-2)^2+(-1+4-3)^2=4^2,x)

jeg får det samme:

x=-2 x=6


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2018 af AMelev

y er forkert! y = -1x+4 ikke -1+ 4 (som jo er 3).


Svar #8
13. marts 2018 af Mathian

ja, naturligvis. Men det passer stadig ikke med løsningerne, som jeg har fået, da det giver: 

x= - 1.28 

x= 4. 28 

og løsningerne jeg har fået x= 1. 58 og x = 5.58 ? 


Svar #9
13. marts 2018 af Mathian

altså løsninger fra bl.a. super-eksperten mathon, som fulgte en anden metode. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Du skal indsætte
y=-x/2 + 4

ikke
y=-x + 4

da hældningen af linjer vinkeltret på m er -1/2


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. marts 2018 af AMelev

Ja, det var jo det, du fandt frem til, men du blev nok så temmelig forvstyrret af, at jeg skrev forkert, fordi jeg lod mig narre af dine -1 + 4.

Når du får det rettet, passer pengene.


Svar #12
13. marts 2018 af Mathian

Jeg tager hatten af, takker for jeres hjælp :D 


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.